15 Mart 2014 Cumartesi

GARY SMALL - BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ

MERHABALAR;

Sevgili Kitapseverler...  Son dönemlerde satış listelerinde üst sıralarda gördüğüm bir kitabı paylaşmak istiyorum sizlerle.. Yine KİTAP OKUMAK İSTER MİSİN? aracılığı ile... Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum blogum aracılığı ile... Ayrıca kızımın rahatsızlığı nedeniyle kitapları göndermedeki gecikme için de özür dilemek istiyorum... Gelelim kitabımıza.. 


BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ
En Sıradışı Vakalar


ARKA KAPAK

Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin en gizemli, ilginç ve tuhaf hastalarını anlatmaya hazır.

BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ doktorun en şaşırtıcı vakalarının etkileyici kayıtlarından oluşuyor. Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Kitabı okurken kendinizi bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üzerine düşünürken bulacaksınız. Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız.

Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston’un kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası hastası olduğunda ise kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlayarak Small’un kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile... 



KİTAPTAN NOTLAR

Blogumu takip edenler bilir polisiye- gerilim romanlarını okumayı severim. Romanlarda anlatılan psikolojik olarak sorunlu psikopat, sosyopat.. vb. insanların psikolojisi ilgilimi çeker. 
Bu kitabı elime aldığımda da bu tarz karakterlerle karşılaşabileceğimi ve rahatsızlıkların temelinde yatan travmaları daha iyi algılayabileceğimi düşünmüştüm. Ancak kitaptaki hikayelerin bir bölümü oldukça ilginç olmakla birlikte büyük bölümü günlük hayatta karşılaşabileceğimiz ve hatta başımıza gelebilecek vakalar.

Kitap birbirinden ilginç hikayelerle dolu. Ancak benim en çok ilgimi çeken çifte yaşam süren “sosyopat” oldu. Hele bu hastanın bir psikolog ile evli olması durumu daha da ilginç kılan bir unsurdu. Bunun yanında bir elini vücudunda fazlalık gibi gören ve onun kesilmesini isteyen hasta da ilginçti.

Kitabın dili son derece akıcı. Yazar kitabı ve olayları bolca tıbbi terime boğmamış. Hastalık ve tanı süreci anlatılırken anlaşılırlık sağlanmış olması kitabı okumayı daha kolay ve keyifli bir hale getirmiş.
Bir de değinmeden geçemeyeceğim yazarın oluşturduğu sohbet havası da kitabı okunabilir yapan diğer özelliklerden. 

Yazar en ilgi çekici ve iç burkucu hikayesini sona saklamış. Yazarın akıl hocası ve dostu Dr.Larry KLEİN'in rahatsızlığına ayırdığı bölüm aslında her birimizin psikiyatrinin çemberine pek de uzak olmadığımızı göstermesi bakımından son derece ilginç. 


Kitabın görüntüleri Mersin Pozcu Sahilinden... Bu güzel kitaba güzel bir menengiç kahvesi de eşlik edince daha keyifli oluyor inanın. 

YEPYENİ KİTAPLARLA GÖRÜŞMEK ÜZERE SEVGİLER.. 

2 yorum:

  1. benim de çok etkilendiğim bir kitap :)

    bu arada sizi takibe aldım siz de beni alırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Emine Hanım,
    Sizi MİMLEDİM :) Mim yazımı okumak ister misiniz? Sevgiler…

    http://kitapkeyfimm.blogspot.com.tr/2014/03/ilk-defa-mimlendim-ben-de.html

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...